Inclusive G-sport

Hannelore Vens

Lien Anseele

Anke Pitteljon

Joke Stragier

Rollerparade

Elke laatste zondag avond doen we samen 10km met zoveel mogelijk skaters. De snelle zetten de straten af met "wegkapitein" insignes en C1 bordjes. De "autochauffeurs" rijden voor & achter met een wielerpeleton bord. Niet skatende familie volgen met de fiets.

Trainingen/Tochten

Elke week komen we in Izegem/Roeselare en elders samen met een aantal skaters en kunnen we dus potentieel handbikers/lomo360 meenemen op een gevarieerde grote/snelle tocht.

Een electrische rolstoel is zwaar, traag, beperkt in afstand. Een gewone rolstoel kan ongeveer 17km/h gaan voordat de kleine voorwieltjes beginnen te tollen. Met een "groot" 3de wiel kunnen we wel stabiel afstanden & snelheden aan. Ben je in de mogelijkheid zelf te duwen met de handen stellen we een "handbike" combo voor.

Op verplaatsing

een rollerparade elders (Brugge, Lille, Brussel, Parijs, London, Dusseldorf, ... )....
Een wedstrijd zoals een 10-21-41km "loop"wedstrijd/marathon/een 6h wedstrijd...

Marathon Paris/Berlin (september), Marathon Dijon (Oktober)
6h Of Paris (eerste zondag van augustus)

Lomo 360

https://www.movealltheway.be/nl/producten/stricker/lomo-360/
Je hebt een spierziekte en je kan/mag niet je handen gebruiken maar wil wel actief deelnemen van sportieve momenten. Jij bent de wegkapitein, geeft richtingaanwijzigingen, neemt foto's/filmpjes, zorgt voor de muziek/babbel/navigatie. Een mandje zorgt voor de proviand.

Handbike

https://www.movealltheway.be/nl/producten/stricker/city-compact/
Je wilt net wel op eigen tempo zoveel mogelijk helpen meeduwen zonder electrische hulp.

iSkate Izegem heeft sinds zijn deelname aan "London Brussels" in 2018 (https://www.london-brussels.org/nl/mediaanddownloads/ ) ingezet om dit ook in de eigen omgeving aan te bieden. Zo zouden in de toekomst rolstoelgebruikers - dankzij de aanschaf van een "Lomo 360" - mee kunnen op toertocht. De "Lomo 360" voorziet een gewone rolstoel (tijdelijk) van een centraal 3de voorwiel met schijfrem.

Ook zijn er activiteiten zoals toertochten (6/7/2019 Koekelare, 1/5/2019 TransOise), wedstrijden (6h van Parijs, Marathon van Parijs, Marathon van Dijon) waaraan kan deelgenomen worden als rolstoelgebruiker!

We kregen hiervoor steun van CERA en Move All The way

Inline Skate Marathon van Parijs 2019

ism #BeActive & Hannelore "Robolegs" Vens & Mobille En Villes

Rollerparade RSL 2019

Ledegem - Koekelare

Oostende - Brugge