Inline Skate routes

 • Skeelerroutes met gesproken richtingaanwijziging in 7 talen

 • Maak je eigen skeeler route ahv gratis routeplanner (in wielren modus); de groene wegen zijn skeelervriendelijk en dan nog geeft het aan wat voor ondergrond het is.

 • Zoek makkelijk op "locatie" op ons profiel "iskate vzw" op komoot

 • Je bent pas beginnen skaten en je kent niet de "betere baantjes"... misschien hebben wij ze al in kaart gebracht voor jouw. Je gaat op vakantie en je neemt je skates mee?

 • als je zelf de app installeert krijg je 1 regio gratis; andere regio's zijn betalend. Als een Komoot gebruiker je uitnodigt krijg je een "super regio" cadeau

Hoe vind ik andere skeeler routes?

 • Vooralsnog kun je via de "app" of "website" niet rechtsstreeks 'skeeleren' kiezen. De "Inspiratie/RoutePlanner/Pioneers" sectie beperkt zich tot Wandelen, Toerfietsen, Mountainbiken, Wielrennen en Hardlopen. Dus hoe dan wel?

 • Best is om te starten via "vrienden vinden".... hopelijk heb je Skeeler Komoot of Facebook vrienden; anderzijds kan je ons vinden op "bestuur@iskate.be"

 • Kies om ons te "volgen".... u mag ons ook aanduiden als "goede vriend".... Vanaf dan zal je onze activiteiten ook volgen als we extra uitstappen maken.

 • Er is een klein verschil tussen WEB en APP.... deze laatste heeft geen filter-optie maar wel een zoekfunctie

 • TOURS - WEB : op ons profiel of dan van je vrienden kies je voor "TOURS". Dan krijg je een "filter" te zien waarop je op SPORTS kan klikken en daarna "Inline Skaten" kan vinden (als deze persoon tenminste ooit heeft geskeelerd)... u ziet dan al onze/zijn/haar skeelerroutes.... u kunt dan nog een extra filter op LOCATIE activeren en de afstand waarop het van deze locatie verwijderd mag zijn.

  • Je kan nu diens routes "leuk" vinden of ze kopiëren naar je eigen Komoot-account om eventueel in de nabije toekomst te verrijden. Opgelet: je krijgt 2 meldingen, namelijk dat "multisporten" niet werkt... je zal "toerfietsen" of "wandelen" moeten kiezen. De tweede melding is of je de "originele route" wil volgen. Waarschijnlijk wel, tenzij je het startpunt wenst te wijzigen naar je vertrek- of logeerplaats natuurlijk. Je kan deze route dan later via de "app" afspelen. Opgelet: als je de "regio" niet geactiveerd hebt waar deze route verreden wordt, dan word je hiermee geconfronteerd bij het downloaden van het gpx-bestand of ter plekke als je deze route wil uitvoeren. Het kost 2,5 euro voor het activeren van een gehele regio of 29,99 euro voor heel de wereld in een keer, eenmalig.

  • Je kan ook de "highlights" leuk vinden die hij/zij tegenkwam op zijn route. Je ziet direct welke zaken je zal tegenkomen.... Opgelet: aangezien de app zal draaien in "fietsen/lopen/Wandelen" zie je de "skeeler" highlights niet tijdens het skeeleren. Tijdens het skeeleren met de app krijg je een stem te horen die zegt hoe je moet rijden. Je kan eventuele hindernissen aanduiden. Je kan achteraf foto's toevoegen aan de rit en deze delen als een filmpje op social media (een beetje zoals Relive.cc). Je kan nieuwe highlights toevoegen, bestaande highlights verrijken met jouw tips of bestaande tips liken. We rekenen op jouw feedback om onze Tours te verbeteren!

  • Via de APP kan je alleen "zoeken" op keywords.... zo hanteren wij bijvoorbeeld "RSL - TRAX" voor startpunten vanaf TRAX in Roeselare of "IZE - FRUNPARK" voor de routes die starten aan het Frunpark van Izegem. Eventueel handig dat je dit ook toepast op routes die je lokaal kopieert.

Hoe maak ik zelf nieuwe skeeler routes?

De Routeplanner opstarten en we kiezen vaak "toerfietsen"... deze feature is volledig gratis...er bestaat idd een "premium" abonnement die dit zogezegd kan verbeteren maar eigenlijk is het het niet waard. We kiezen het liefst een "HEEN en TERUG" type (een lus?).... tenzij het zo ver is dat je de bus/trein terug zal nemen?

Als startpunt (A) kiezen we het liefst een parking waar mensen kunnen afspreken, parkeren, hun skates kunnen aandoen. En dan kun je dus "waypoints" maken.... de "betere" wegen worden standaard geselecteerd in de "komoot" kaart. Je kan de "weg" als een soort elastiek telkens groter maken.... het zal altijd de betere wegen volgen (groene wegen zijn aanraders). je kan nog op de "layers" knop klikken waar je de "open cycling map" kan kiezen waar de fietsknooppunten zichtbaar zijn. Of op de "Google Sattelite" layer zodat je vanuit luchtfoto's kunt kijken wat er zoal te zien valt. Je kan dan kiezen op deze te bewaren als "GPX" om dan te importeren als een "skeeleren activiteit". Of je kan hem dus (planned) uitvoeren op je GSM ; foto's/highlights maken en bewaren als skeeler activiteit.

Hoe importeer ik mijn eigen skeeler ervaringen?

Zowat alle bestaande applicaties zoals Strava laten toe om activiteit per activiteit te exporteren naar GPX...

Deze kan je dan importeren als activiteit "skeeleren".

Ik kies dan ook vaak in Google Photos waar ik op "datum" van de activiteit zoek om alle foto's die ik toen trok ook af te halen.... Deze upload ik naar Komoot.


je kunt eventueel nog vrienden uitnodigen die ook mee waren maar ga zo snel mogelijk naar "klaar". Nu pas zal komoot alle foto's projecteren langs het traject en kun je rechtsbovenaan een foto kiezen om het in een highlight te veranderen. Geef het een duidelijke naam op basis van de gegevens op de kaart... en een goede tip die we kunnen punten geven. je kan eventueel andere foto's die daar zijn genomen ook toevoegen. Hop naar de volgende highlight.... die ook door andere "toeren" kunnen gebruikt worden! Zijn er toffe fotoshoots van Tanks, Bruggen, stations, parkings, Apres Skate cafe?
Je kan natuurlijk ook kiezen om deze eerst als "toerfietsen" route te plannen en wat bij te werken alvorens het als een "publieke" skate activiteit te plaatsen.

Vaak gestelde vragen

 • Kost deze app echt niets? Blijf je in je "eigen provincie" skeeleren is het idd gratis. Je kunt direct 2 provincies skeeleren als je door een vriend wordt uitgenodigd.En anders krijg je dus een 2,5euro dat je dmv paypal bijvoorbeeld kunt betalen.

 • Is de Premium service iets waard? Het enigste leuke is dat je bepaalde routes in een "collectie" kunt samenvoegen.... maar je kunt dus met vaste prefixen werken op je app of zoeken op basis van locatie op de website. De sportspecifieke kaarten of discovery dienst is net als Strava .... niet skeelervriendelijk


De gratis Komoot Routeplanner


De gratis Inline Skate community Skategids

Bijvoorbeeld : https://www.komoot.nl/tour/305848777


Korte samenvatting van het traject.

We plaatsen toch wat keywords in de titel zodat het ook op de "app" makkellijk vindbaar is.

De deelnemers kunnen allen hun foto's toevoegen aan de toer alvorens je deze als club deelt

Passage van "highlights"

Eventueel hebben andere skaters reeds "highlights" aangemaakt... op basis van de GPS-informatie van je foto's worden ze op verschillende etapes van je reis getoond... Anderen weten dus achteraf wat ze waar mogen verwachten. Hartelijk dank dus aan de community om je omgeving in kaart te brengen en de beste hoekjes en kantjes te tonen!

De kaart

Een handige overzichtskaart toont in welke richting er geskeelerd wordt. De "cijfertjes" zijn de highlights en A is het startpunt

Hoogte & Snelheid

In een oogopslag kun je inschatten of er veel hellingen worden gedaan.... en hoe snel de tocht werd afgelegd.

Eigenschappen Tour

Wie heeft er allemaal aan meegewerkt en wanneer?

 • je kunt de tour nog lichtjes aanpassen maar dit is een "voltooide activiteit" en geen "geplande activiteit". Je kan dus wel inkorten maar geen straten meer wijzigen...

 • Je kunt andere Komootgebruikers toevoegen die de app niet hadden aanstaan.

 • Delen : via email of op website of ...

 • Premium gebruikers kunnen routes in "collecties" groeperen

 • Route opnieuw plannen: wil je een route opnieuw rijden maar lichtjes aanpassen? Dat kan! Ze komt dan onder "geplande" ipv "voltooide" tours maar zal "skeeleren/multisport" even in "toerfietsen" moeten veranderen.

 • Naar gps exporteren: handige manier om aan de GPX te geraken (als je de regio hebt)

 • Printen: als je toch liever "papier" op zak hebt of vreest dat je batterij het niet lang volhoudt

 • Zichtbaarheid: is het 'work in progress' en nog niet voor publicatie? Betreft het een 'secret tour' of mag iedereen hem zien?